Mladý vodič Felície neprežil zrážku s nákladným autom

24.01.2013 Humenné

Humenné - Dnes (24.1.2013) ráno zahynul po zrážke s Tatrou 815 na ceste medzi obcami Kochanovce a Ľubiša (okr. Humenné) mladý vodič Škody Felície.
V čase okolo 7:45 h viedol v smere od Ľubiše 25 ročný muž z Hankoviec osobné auto Škoda Felícia. Po prejdení miernej ľavotočivej zákruty na zľadovatenej vozovke z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde pravou zadnou časťou svojho auta narazil do prednej časti nákladného auta Tatra 815. Pri nehode utrpel vodič Felície ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič nákladného auta (35r.) sa nezranil. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča Tatry negatívna. Hmotné škody na vozidlách boli vyčíslené na cca 1 100.- €. Zavinenie dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania humenských dopravných policajtov, pričom už bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.
Polícia opätovne vyzýva vodičov, aby vedeniu vozidla venovali maximálnu pozornosť poveternostným podmienkam. Okrem zníženia rýchlosti je potrebné dodržiavať bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami, zbytočne neriskovať pri predbiehaní, používať zimné pneumatiky a snažiť sa aj predvídať a nerozptyľovať sa inými činnosťami ako je vedenie vozidla. Je potrebné si uvedomiť, že v zime ani najlepšie odhrnutá a posypaná cesta, nebude v takom stave a mať také vlastnosti ako počas teplých mesiacoch. Rovnako chodci a cyklisti by mali viac dbať na vlastnú bezpečnosť, dodržiavať pravidla cestnej premávky a prispôsobili svoju jazdu stavu a povahe vozovky a používať reflexné prvky, aby boli videní z čo najväčšej vzdialenosti.
 

Vyberte región